In deze column pleiten we  voor wild en een beter leven met een opvallende kijk op wild en bont.

Nodig:

  • een vers konijn
  • 100 gram vers spek
  • zakje pruimen
  • 2 dl rode port
  • halve fles rode wijn
  • peper zout

Neem een grote braad pan met deksel

Snijdt het konijn in stukken.

Bak het vet spek

Braad de stukken konijn goud bruin

Neem de stukken uit de pan en blus het braadvet af met rode wijn

Voeg hier gedroogde pruimen die we eerst een dag hebben laten wellen in port aan toe

Voeg de stukken konijn toe en laat het geheel zachtjes gaar worden.

Daarna smullen maar met rodekool mjammie

Ook lekker is aardappels met gerookt spek lichtjes aan te bakken en op het laatst bij de konij te voegen en mee te garen of er groffe uien stukken of sjalotjes aan toe te voegen.

Rode Kool

1 kilo rode kool grof gesneden

1 fijngesneden uien

1,5 granny smiths

100 gram rozijnen

peper

zout

kaneel

2 kruidnagels

1 laurierblaadjes

suiker

scheut azijn

iets vocht

 

Alles even opkoken, deksel erop en in de voorverwarmde oven laten garen.